Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nyt tilbud i FTS skal styrke flygtningefamiliers trivsel

maj 5,21:17

Børn der vokser op i familier med langvarig stress, psykiske vanskeligheder og traumer har større risiko for at blive udsat for omsorgssvigt og selv at udvikle psykiske vanskeligheder og adfærdsproblemer. Derudover kan det have en negativ effekt på børnenes sproglige og kognitive udvikling.

Rambøll Management Consulting, 2015

I FTS har vi siden 2019 gjort os mange erfaringer med flygtningefamilier i udsatte positioner. Mange familier oplever, at de står alene med deres problemer, selvom kommunen ønsker at hjælpe, er der mange barrierer at tage højde for.
Derfor er vi glade for at fortælle, at vi har modtaget en fondsbevilling fra Helsefonden på 230.000 kr. til projektet: Familiegruppen – et helhedsorienteret empowermentprojekt.

Tilbud til hele familien
Formålet med projektet er at mindske stress og mistrivsel blandt forældre i udsatte flygtningefamilier, så samspillet i familierne bliver bedre. Dette betyder, at børnene og de unge også får øget deres mentale trivsel og kan udfolde deres potentiale i skole og fritid.

I projektet tilbyder vi familierne et set-up, hvor der er tænkt bagom de barrierer, som familierne ofte oplever. Hvad med de små søskende mens der er gruppeforløb? Hvad med aftensmaden?
I Familiegruppen har vi derfor kvalificerede tilbud til hele familien. Mens forældre og børn 5-8 år er i familiegruppe, er der samtidig tilbud om søskendegruppe til de mindre søskende. De lærer om følelser, øver turtagning mm.

Samarbejde med FGU-frivillige
Projektet har også fokus på at give unge fra FGU (Forberedende Grunduddannelse) en central rolle. De laver – som gruppefrivillige i Team- ung – mad til familierne sammen med underviser og de store søskende.
Som rollemodeller og del af et positivt fællesskab forventer vi, at unge fra FGU også opnår bedre trivsel i løbet af projektet.

Brugerinddragelse og videndeling
I FTS specialiserer vi os indenfor brugerinddragelse og skaber rammer, der fremmer mental sundhed og empowerment. Derfor arbejder vi med høj grad af inddragelse i udformningen af projektet. Dette gælder både i forhold til de deltagende familier, frivillige og fagpersoner, som vi samarbejder med omkring familierne.
I løbet af projektperioden indsamles vores erfaringer, og vi glæder os til at formidle disse til gavn for andre, der arbejder med flygtningefamilier i udsatte positioner. Vi er godt i gang og oplever allerede nu stor interesse fra kommunal side og ser et stort potentiale i projektet.
Hos FTS finder mange familier en tryg base. Denne tryghed danner basis for, at hele familien kan komme i bedre trivsel. Når man med støtte overkommer udfordringer, får man på sigt større tillid til at man kan klare sig. Det giver tryghed og håb.

Detaljer

Dato:
maj 5
Tidspunkt:
21:17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *